Prelucrare geamuri

Debitare, finisare cant, spalare, sablare, gaurire 5-45 mm, decupare, productie mobilier pentru spaţii comerciale, vitrine si tonete, prelucrare geam la serie pentru mobilă la export.
Comercializare geam de 2-10 mm, geam ornamental, geam sablat chimic simplu sau cu model, alb sau fumuriu, geam reflexiv etc.

Debitarea

Operatiune in urma careia se obtin cotele finale prin tăiere la masina automată. Pentru realizarea acestei sarcini ne sta la dispozitie masina de taiere automata cu calculator.
Grosimea sticlei care poate fi taiata: intre 2 -19 mm;
Dimensiunea maxima care poate fi prelucrata: 3210 mm x 2250 mm

Cantiurea

Dupa taierea geamului la dimensiunile necesare, finisarea muchiilor se pot finisa mecanic sau manual. Scopul finisarii cantului este in primul rand cel al securitatii si sigurantei, apoi pentru imbunatatirea functionalitatii si a aspectului.

Exista o varietate foarte mare de finisari ale cantului:

– cant tesit – muchiile sunt tesite total sau partial

– cant prelucrat – toata grosimea geamului este supusa prelucrarii cu banda abraziva. Nu ramane nici o urma din suprafata taierii initiale.

– cant prelucrat satinat – marginea a fost supusa prelucrarii cu discuri diamantate. Urmele lasate de discul diamantat nu se observa cu ochiul liber. Marginea este mata(satinata)

– cant lustruit – dupa prelucrarea cu disc diamantat, marginea este supusa lustruirii. Ea capata un aspect stralucitor.

sanfren- mai mult pentru oglinzi, permite valorificarea decorului si sublinierea contururilor sticlei, in special in cazul sticlei groase.

Găurirea Găurile se realizează folosind burghiuri speciale din cupru cu capete din diamant folosite în industria sticlei. Găurile se realizează pe ambele feţe ale sticlei, cu o racire cu apa in permanentă.

Diametrul găurilor ce se realizează cu aceste burghiuri este de 5 mm, pînă la 45 mm

Grosimi de sticla care se pot gauri: 3-19 mm.

Găurile în sticlă se fac pentru diverse utilităţi exemplu pentru balamale la uşi din sticlă pentru mobilier, pentru mînere sau pentru prindere în special atunci cînd sticla este folosită la mobilier sau pentru prinderea oglinzilor pe diverse suporturi (ex. Placări pereţi, tavane etc.

Dacă sticla trebuie găurită cu un diametru mai mare ex. 100mm sau peste se pot face decupări in sticla.

Sablarea

Pe suprafaţa sticlei se împrastie la mare presiune granule de nisip special pentru sablare, pentru a obţine o suprafaţa mată. În cazul sablarii decorative, sabloanele concepute in mod individual se decupează cu ajutorul plotterului din folie autoadezivă, care se lipeste pe sticlă. Apoi se sablează porţiunea ramasă liberă.După sablare, suprafaţa este expusă murdăririi, motiv pentru care sticla sablată se poate trata cu o soluţie specială pentru a obţine o suprafată lipsită de aderentă, care să nu se murdărească şi să se curete usor.

Spalare

La debitarea geamului după ruperea acestuia rezultă nişte spanuri foarte fine care pot deteriora sticla sau oglinda si în special la prelucrarea geamului sau oglinzilor , ex. cantuirea, si pentru ca această sticlă să ajungă la clientul final în stare perfectă geamul sau oglinzile trebiuesc foarte bine spălate. Această operatie se face cu masina automata de spălat geam.